Nieuws

Lou Jarman 19272

  


Hier kunt u de laatste artikelen vinden alsmede personen en strijdperken die meer aandacht en toelichting verdienen. 


 

 

Brandende kampongs


De brandende dissertatie” van Rémy Limpach“. Een reconstructie“. Klik op de link  of het plaatje om het artikel, geschreven door Mr. B. Geersing (redactie: drs. M.A. de Groot),  te lezen.

Het stuk geeft een onthullend kijkje achter de schermen van een geval van wetenschappelijk wangedrag en belangenverstrengeling inzake het Indië-onderzoek.

 

Gerven


Hij was maar een soldaat in de Oost. Een oorlogsmisdadiger, volgens het "onafhankelijke" "Indië-onderzoek" van drs. Piet Kamphuis (NIMH) cs. Kamphuis is een "dapper" man. Doden kunnen immers geen weerwoord meer geven.

"Misschien dat men beter in stilte langs de graven kan defileren om doden gelegenheid te geven... de levenden te inspecteren."

 

overleden marechaussee


Vroege loopbaan

Bernardus Farret Jentink (Batavia, 19 september 1911 - Medan, 2 november 1946) deed in augustus 1932 zijn rangschikkingsonderzoek voor toelating als cadet aan de Koninklijke Militaire Academie, richting infanterie bestemd voor Nederlands-Indië. Daar was hij een jaargenoot van A. Zijlmans, die later de Militaire Willemsorde zou verwerven.

Farret Jentink behaalde in juli 1936 zijn officiersexamen. De latere Ridder Militaire Willemsorde August Gerard Deibel studeerde gelijktijdig met hem af. Bij besluit van de gouverneur-generaal van Nederlands-Indië werd Farret Jentink met ingang van 2 augustus 1936 benoemd tot tweede luitenant der infanterie bij het Koninklijk Nederlands-Indische Leger (KNIL).

 

241195558 3171068199790465 4319200387775265178 n


Bauke Geersing. De Nederlandse krijgsmacht tijdens de dekolonisatie van Nederlands-Indië 1945-1950. Hoe het NIMH deze geschiedenis manipuleert en vervalst. Aspekt. 2021. 114 bladzijden. Bestellen kan hier.


Inleiding: there is something rotten....

Het is natuurlijk een droevige zaak dat opponenten van het door het Nederlandse Instituut voor Militaire Historie (NIMH), KITLV en NIOD geïnitieerde "onafhankelijke" Indië-onderzoek hun toevlucht moeten zoeken tot publicaties als deze.

 

doden en ondoden


 "The Matrix": informatie in handen van de vijand?

Edward Snowden heeft aannemelijk gemaakt  (PRISM-schandaal) dat Google, Facebook, Yahoo, Amazon, Apple en Microsoft integrale componenten zijn van het (Amerikaanse) cybersurveillancesysteem. Andere beruchte namen zijn Acxiom (informatiemakelaar) en Palantir (levert datasets aan inlichtingendiensten).

Palantir werd deels gefinancieerd door de CIA (Q-Tel)  en had, behalve de CIA, de FBI, Korps Mariniers, de Luchtmacht en het Amerikaanse Ministerie van Defensie als klanten. De beurswaarde was in 2013 negen miljard USD.

 

a4624ecb49


 "De geschiedenis is een "film noir", waarvan de zwart-wit beelden worden ingekleurd door onze herinneringen, onze opvattingen en de kennis achteraf"

Paul B.W. Hartman. De Kist. Een hutkoffer vol herinneringen. 2021. 198 bladzijden. Eigen beheer. Eur. 17.95. ISBN: 978-90-825269-4-3. Ook te verkrijgen als e-book. Bestellen kan hier.

 

Bauke Geersing


Vanaf 20 september 2021 verkrijgbaar bij Uitgeverij Aspekt. ISBN:  9789464247916. Mr. Bauke Geersing. "De Nederlandse Krijgsmacht tijdens de dekolonisatie van Nederlands-Indië. 1945-1950. Hoe het NIMH deze geschiedenis manipuleert en vervalst."

 

Auwerda met vliegtuig


Vroege jaren

Petrus Cornelis Auwerda (Smilde, 9 januari 1890 - nabij Vliegkamp De Kooy, 3 april 1922) was de zoon van Cornelis Petrus Auwerda (tolpachter) en Hendrikje Brink. Hij trouwde op 21 december 1917 met Jenneke Maria Rietveld (1894-1971).

Auwerda volgde de opleiding tot onderwijzer. Tijdens de mobilisatie, in 1914, werd hij onder de wapenen geroepen. Dat bleef hij nadat de Eerste Wereldoorlog in 1918 eindigde. Auwerda voegde zich in november  van dat jaar namelijk bij een groep van drie personen die zich bij het dan nieuwe Vliegkorps aanmeldde.

De thuisbasis was Marinevliegkamp De Kooy. Auwerda verkreeg het jaar daarop, op 17 april 1919, zijn burgerbrevet bij de Fédération Aéronautique Internationale. Hij bleef werkzaam op De Kooy tot zijn dood, drie jaar later. 

 

Westerling grafInleiding

Geachte lezer,

Mijn naam is Palmyra Westerling, dochter van Kapitein Raymond P.P. Westerling. Gezien de recente ontwikkelingen van de afgelopen weken hierbij een open/persoonlijke brief i.v.m. de film 'De Oost' die op 13 mei 2021 op Amazon Prime in première is gegaan. Verder heb ik ook enkele bijlagen toegevoegd waar ik naar refereer in mijn brief (bronverwijzing: zie boven).

Graag zou ik u willen verzoeken zorgvuldig kennis te nemen van de inhoud en hier integer en respectvol mee om te gaan. Mocht u van plan zijn een vervolgactie in gang te zetten, wat gewaardeerd zal worden, dan vraag ik u alvorens contact met mij op te nemen via een reply op deze mail.

 

Keller emotioneel


Onderstaand gesprek met Indië- en Koreaveteraan Bo Keller  vond in de zomer van 2015 op Bronbeek plaats. Keller werkte gedurende langere tijd als gids daar. In deze periode woonde hij in het huisje dat zich bij de ingangspoort bevindt.

Nederland en Bronbeek gaan en gingen slecht om met mannen die alles voor hun land hebben gegeven. Klik deze link om het het gesprek te bekijken.

f t

Login