Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

De werkplaats2


De Berrona 

De Berrona is een in 1982 door de familie Mellema naar een ontwerp van scheepsarchitect C.F. Norris gebouwd ferrocementschip. De boot was tot 2002 in gebruik. Toen het plan ontstond om tot restauratie van de Berrona over te gaan en de Stichting Berrona hiertoe werd opgericht droeg de familie Mellema het  "Jachtbouw Erfgoed" in eigendom aan de stichting over.   

De restauratiewerkzaamheden worden op de Jachthaven in Naarden uitgevoerd door vrijwilligers en door mensen die een werkervaringsplek, leer-werktraject of stageplaats nodig hebben, bijvoorbeeld veteranen met uit de dienst overgehouden klachten of posttraumatisch stress-syndroom (ptss). 

Werkzaamheden 

Er worden diverse werkzaamheden verricht aan de Berrona, zoals schilderen, lakken, timmeren en bijvoorbeBerrona 22eld stroomdraden leggen. De activiteiten op de Jachthaven Naarden worden gecoördineerd en begeleid door opzichter Henk van Unen, die eerder een eigen timmermanswerkplaats leidde en in deze functie veel met veteranen gewerkt heeft. 

Het uiteindelijke doel van de restauratie van de Berrona is om met het schip met onder meer chronisch zieke of gehandicapte kinderen vaartochtjes te maken teneinde hen een zorgenvrije dag te laten beleven.

Contact en meer informatie 

Voor meer en aanvullende informatie kunt u contact opnemen met de Stichting Berrona, Onderwal 4, 1411 LV Naarden. Telefoon: 06 4172 5408, email: 037Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mike Muller, bestuurslid van de Stichting en/of Henk van Unen, opzichter, zijn graag bereid u meer informatie te verschaffen, maar kijkt u ook eens op de website.

Ter aanvulling: dit project heeft de steun van de gemeenten Bussum en Huizen. Indien u afkomstig bent van een andere gemeente informeert u dan eens bij de Sociale Dienst aldaar.


 

 [ Terug ]

f t

Login