Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Pater van der Meer


Korte introductie

Marleen de Pater-van der Meer was sinds 18 september 2010 waarnemend burgemeester van Muiden. De Pater-van der Meer volgde een HBO-opleiding en was hierna onder meer werkzaam als docent. Zij was later actief als lid en wethouder in de Gemeenteraad van Zutphen en lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. De Pater-van der Meer was ridder in de Orde van Oranje-Nassau.Zij overleed in december 2015 na een langdurige ziekte.


De organisatie van Bussum Bridgehead stelde burgemeester De Pater-van der Meer de volgende vragen:

Heeft u toevallig zelf ook militairen in de familie?

  • Burgemeester De Pater-van der Meer antwoordde: op dit moment niet , maar een aantal jaren geleden wel tijdens één van de uitzendingen naar Afghanistan.

In uw functie bent u al al vaker in contact geweest met veteranen. Wat zijn uw ervaringen?

  • Burgemeester De Pater-van der Meer antwoordde: de meeste veteranen willen hun ervaringen vertellen. Dit is kennelijk zo’n dag waarop men het gevoel heeft dat het “mag”. Volgens mij mogen ervaringen in oorlogsgebieden vaker verteld worden dan alleen op veteranendag.

Wat zijn volgens u zaken veteranen betreffende die meer onder de aandacht zouden moeten worden gebracht?

  • Burgemeester De Pater-van der Meer antwoordde: deze laatste twee vragen zijn eigenlijk alleen door veteranen zelf te beantwoorden. Voor mij is het wel de vraag of we alle veteranen voldoende bereiken en of we voldoende aandacht hebben voor die veteranen die niet naar de bijeenkomsten komen. Waarom is dat ?

Kunt u een woord tot onze veteranen richten?

  • Burgemeester De Pater-van der Meer antwoordde: deel uw ervaringen; met medeveteranen, met familie, maar ook vrienden en bekenden. Vertel daarbij ook of u erdoor veranderd bent en waardoor u geraakt werd. Het zal helpen meer mensen bewust te maken wat veteranen voor ons en de veiligheid in de wereld betekenen.

 

[ Terug
f t

Login