Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Burgemeester Smits


Korte Introductie

Martijn Smit is sinds 16 maart 2010 burgemeester van Wijdemeren. Smit studeerde  aan de bestuursacademie met als afstudeerrichting openbaar bestuur en recht en was achtereenvolgens onder meer gemeenteraadslid en wethouder. In 2005 werd hij benoemd tot burgemeester van Zeevang en in maart 2010 als burgemeester van Wijdemeren aangesteld.


Heeft u toevallig zelf ook militairen in de familie?

  • Burgemeester Smit antwoordde: in mijn familie zijn geen militairen.

In uw functie bent u al vaak in contact geweest met veteranen. Wat zijn uw ervaringen? Waarover heeft u onder meer met hen gesproken?

  • Burgemeester Smit antwoordde: in mijn vorige gemeente waar ik burgemeester mocht zijn was er jaarlijks de veteranendag. Ik heb met hen gesproken over hun ervaringen maar ook over de terugkomst in Nederland.

Wat zijn volgens u zaken veteranen betreffende die meer onder de aandacht zouden moeten worden gebracht?

  • Burgemeester Smit antwoordde: erkenning, jaarlijks, voor hun betekenis voor Nederland.

Vind u dat veteranen voldoende aandacht krijgen of heeft u nog verbeterpunten?

  • Burgemeester Smit antwoordde: veteranendag is een goed initiatief. Daarnaast wil ik voor veteranen altijd bereikbaar zijn.

Kunt u een woord tot onze veteranen richten?

  • Burgemeester Smit antwoordde: Ik roep alle veteranen in Wijdemeren op om aanwezig te zijn bij de veteranendag. Ook de veteranen uit de meer recente missies. Het onderlinge contact en betrokkenheid zijn belangrijk en prettig.

 

[ Terug
f t

Login